MEDISANA™ UV + OZONE GERMICIDNI STERILIZATOR I OZONIZATOR 38W + ZAŠTITNE NAOČARE

Namenjen za sterilizaciju i dezinfekciju vazduha, izloženih površina i predmeta u kućama i poslovnim objektima površine do 60m2. Poseduje visokokvalitetnu UV lampu snage 38W sa germicidnom i ozonizacijskom funkcijom.

11990.00din.
Cena: 3990.00din.
Dodaj u korpu

SVAKI KUPAC NA POKLON DOBIJA MEDISANA™ UV525 ZAŠTITNE NAOČARE!

Možemo li osloboditi svoj životni ili poslovni prostor virusa, bakterija, buđi, grinja i drugih štetnih patogena, i to bez upotrebe hemikalija, koje i same nose rizik po zdravlje ljudi? Sada možemo.

MEDISANA™ predstavlja UV + OZONE Germicidni Sterilizator i Ozonizator za neutralisanje opasnih patogenih mikroorganizama, ali i za eliminisanja neprijatnih ili toksičnih mirisa. Koristi se u prostorijama sa povećanim zahtevima čistoće kako bi se smanjila ili sprečila pojava infekcija i izvršila efikasna sanitacija prostora. Zaboravite na kupovinu, upotrebu i skladištenje opasih i skupih hemijskih sredstava za čišćenje prostorija. Upotrebom MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizatora i Ozonizatora uštedećete novac, vreme i sačuvati zdravlje.

Savremene zdravstvene i farmaceutske ustanove odavno koriste ovu tehnologiju kao glavni metod za sterilizaciju opreme i prostorija. Takođe, koristi se na svim drugim mestima na kojima su čistoća i higijena od vitalne važnosti jer UV zračenje dokazano neutrališe 99.9% virusa (CORONA), bakterija i svih drugih patogenih mikroorganizama.

U vreme globalne pandemije u celom svetu, Germicidni UV Sterilizatori stoje na prvoj liniji fronta u borbi protiv CORONA virusa. U mnogim zemljama roboti koji emituju UV zračenje dezinfikuju bolničke prostorije dok se autobusi i poslovna vozila dezinfikuju u redovnoj proceduri. Hoteli i restorani ih koriste kako bi smanjili ili eliminisali upotrebu hemijskih preparata. Umesto da se oslanjaju samo na hemikalije za čišćenje i dezinfekciju prostorija, sada domaćinstva, hoteli, škole, lekarske ordinacije, restorani, teretane, frizerski i kozmetički saloni … koriste UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator u borbi protiv štetnih mikroorganizama.

Prilikom korišćenja hemijskih preparata, neki patogeni prežive hemijski napad, te svoju otpornost prenose na sledeće generacije, dok ekstremno visok nivo UV zračenja koje proizvodi MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator ne može preživeti ni jedan patogeni mikroorganizam. Pored toga, upotreba agresivnih hemikalija može se ispoljiti štetnim efektima na ljudsko telo. Mnogobrojni naučni radovi i rezultati kliničkih ispitivanja iz celog sveta, jasno dokazuju efikasnost UV zračenja za neutralizaciju CORONA virusa kao i drugih mikroorganizama i patogena.

Predstavljamo vam bezbedan način korišćenja UV germicidalnog zračenja i efikasnog nivoa ozona u vašem domu, poslovnom okruženju ili lekarskoj ordinaciji. Sada možete da posedujete istu onu tehnologiju koju savremene bolnice koriste već godinama – UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator za sterilizaciju, dezinfekciju i prečišćavanje vazduha.

 

MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator je moćni uredjaj modernog dizajna koji emituje visok nivo UV zračenja, ekstremno jačeg nivoa od onog koji nam dolazi sa Sunca, te za vrlo kratko vreme efikasno uništava ili deaktivira opasne viruse, bakterije, buđ, neprijatne, ustajale i toksične mirise iz vazduha i sa izloženih površina. Proizvedena UV energija i odgovarajuća količina ozona je efikasan način da se ubiju ili deaktiviraju opasni mikroorganizmi. U prostoru u kome se ovaj uređaj uključi, više nema patogena i u njemu svakako nemate mogućnost da se zarazite i razbolite, dakle budete bezbedni i za sebe i za druge.

UV zračenje i odgovarajući nivo ozona koji proizvodi ova uređaj predstavljaja efikasan način uništavanja ili uklanjanja opasnih mikroorganizama. UV zračenje će uništiti DNK/RNK virusa i ostalih patogena i time ih neutralisati i sprečiti da se razmnožavaju. LABORATORIJSKI TESTOVI POKAZUJU DA SE UKLONI VIŠE OD 99% MIKROORGANIZAMA IZ VAŠEG OKRUŽENJA.

 

Mesta primene su neograničena; koristi se u stanovima, kućama, kancelarijama, poslovnim prostorima, teretanama, frizerskim i kozmetičkim salonima, restoranima, hotelima, školama, lekarskim ordinacijama … MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator ima primenu naročito tamo gde su higijena i čistoća od vitalne važnosti za život i posao i u prostorjama sa većim dnevnim protokom ljudi. MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator se lako koristi i dokazano je efikasan u svim prostorima veličine do 60m2.

Imate li malu decu ili starije članove porodice? Da li neko od njih ima alergije ili druge hronične zdravstvene probleme? Imate li kućne ljubimce? Da li kroz vaš dom ili poslovni prostor cirkuliše dosta ljudi? U svakom navedenom slučaju MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator je pravo rešenje za vas.

PORED ELIMINACIJE VIRUSA, BAKTERIJA I OSTALIH PATOGENA MEDISANA™ UV + OZONE STERILIZATOR I OZONIZATOR IMA JOŠ NEKOLIKO VAŽNIH FUNKCIJA.

Za večeru je riba? Divno! Ali nikako nam se ne dopada to što ćemo i sutradan njen miris, uprkos provetravanju, još dugo osećati po celoj kući. Da ne pominjemo ustajali miris duvanskog dima, koji se oseća u svakoj kući u kojoj borave pušači. MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator će reakcijom koja proizvodi ozon brzo rešiti problem neprijatnih i ustajalih mirisa.

Neprijatni mirisi loše utiču na kvalitet života a njihovi uzroci mogu da naruše vaše zdravlje. Zahvaljujući procesu ozonizacije vazduha MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator neutrališe neprijatne mirise kao što su kuhinjski mirisi, duvanski dim ili dim iz ložišta, kao i neprijatne mirise koji dolaze od kućnih ljubimaca, pa čak i miris novog nameštaja koji emituje štetnu supstancu formaldehid. Zahvaljujući ozonu koji uređaj proizvodi, opasan, otrovan i kancerogen formaldehid koji sadrži novi nameštaj biće efikasno uklonjen.

 

Prilikom sterilizacije prostorija, preporučuje se izvršiti i dezinfekciju klima uređaja. Potrebno je uključiti klima uređaj i podesiti ga na recirkulaciju vazduha u prostoriji. Prilikom rada MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizatora i Ozonizatora dolazi do oslobađanja ozona, koji će kruženjem vazduha u prostoriji doći i do unutrašnjosti klima uređaja.

Na taj način ozon koji proizvodi ovaj uređaj će doći u kontakt sa svim nakupljenim patogenima unutar unutrašnje jedinice klima uređaja i izvršiti njihovu neutralizaciju. Po završetku procesa dezinfekcije potrebno je dobro provetriti prostoriju, ali je u ovom slučaju potrebno i ostaviti klima uređaj uključen, radi izbacivanja nus-produkata ozonizacije.

Specijalna pogodnost MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator je da sposobnost ubijanja grinja, koje su glavni uzročnik alergijskih reakcija u zatvorenim prostorima. Kućne grinje se nalaze u svakoj kući i nisu znak nehigijene u stanu. Prosečan jastuk ili dušek sadrže od 100.000 do milion grinja, a taj broj je dovoljan da izazove težak alergijski napad kod osetljivih ljudi. Tokom sna ljudsko telo oslobađa vlagu iz tela i mrtvu kožu. Glavna hrana grinja je upravo ta mrtva loža koja se oslobađa tokom spavanja, a vlaga koju telo oslobađa pogoduje njihovom opstanku. U velikoj koncentraciji alergeni grinja, odnosno njihov izmet se nalazi u prašnjavom tekstilu, tapaciranom nameštaju, tepisima, zavesama i plišanim igračkama.

Pomoću Medisana UV sterilizatora i ozonizatora rešite se kućnih grinja u vašem stanu ili kući i posledično alergijskih rekacija koje one mogu prouzrokovati. MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator služi za kontrolisanje ili uklanjanje grinja u vašem životnom prostoru i samim tim alergijskih reakcija koje one mogu da izazovu. LABORATORIJSKI TESTOVI POKAZUJU DA SE UKLONI DO 100% KUĆNIH GRINJA IZ VAŠEG OKRUŽENJA.

Danas maltene da ne postoji osoba koja nema mobilni telefon. Nosimo ih svuda, pa čak i u krevet, nesvesni da nas ova mala spravica može dovesti u ozbiljnu opasnost. Ispitivanja širom sveta pokazala su da na mobilnom telefonu u jednom trenutku može da se nalazi i više desetina miliona mikroorganizama. Ako redovno perete i dezinfikujete ruke, ali ne vodite računa o higijeni telefona u visokom ste riziku od zaraze. To što telefon izgleda čisto ne znači da nije “bogat” virusima. Rešite se mikrorganizama na mobilnim telefonima, tastaturama, sterilišite vaše maske i rukavice i ostale predmete gde se patogeni nalaze u velikom broju pomoću MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizatora i Ozonizatora tako što ćete ih izložiti zračenju ovog uređaja na samo 60 sekundi.

Svakog dana koristimo telefon, ključeve i bankovne kartice, koji mogu biti prenosioci raznih opasnih mikroorganizama. Isto važi i za tablete, laptopove, tastature, miševe i ostale predmete koje često dodirujemo ili koristimo. Uz pomoć MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizatora i Ozonizatora, možete da ih dezinfikujete za samo 60 sekundi!

U teškim vremenima kada je opasnost od virusnih infekcija povećana, svoju zaštitnu opremu možete da sterilišete za samo 60 sekundi - maske za lice, rukavice, ostale komade odeće i obuću.

MEDISANA™ UV + OZONE Sterilizator i Ozonizator se lako koristi. Dokazano je efikasan u prostorijama do 60m2. Nakon što ste postavili uređaj u prostoru koji želite da sterilišete, podesite vreme rada na 15, 30 ili 60 minuta. Proces od 15 minuta je namenjen sterilizaciji prostora do 15m2, proces od 30 minuta za prostorije od 15-30m2, a proces od 60 minuta za prostorije od 30-60m2.

Uređaj se aktivira preko daljinskog upravljača. Počinje da radi nakon 30 sekundi, što je dovoljno vremena da napustite prostoriju pre nego što započne sa radom.

Neophodno je da uklonite sve ljude, kućne ljubimce i biljke iz prostorije pre nego što uključite uređaj. Nakon dezinfekcije, provetrite prostoriju, sačekajte najmanje 30 minuta da se ozon transformiše u kiseonik, a potom nastavite sa svojim aktivnostima, ali sada oslobođeni virusa, bakterija, buđi, grinja i neprijatnih mirisa.

Kada sterilišete opremu poput mobilnog telefona, tableta, tastature, ključeva, maske za lice, rukavica itd, potrebno ih prineti na udaljenost do jednog metra od uređaja. U tom slučaju, nije potrebno da sterilizacija navedenih predmeta traje duže od 60 sekundi.

 

 

Ekskluzivni i ovlašćeni uvoznik za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju je preduzeće Medisana Trade d.o.o., Jevrejska 13, 11000 Beograd

www.medisana.rs

 

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

• Napon: 220-240V / 50Hz

• Potrošnja električne energije: 38W

• Način sterilizacije: UV + ozon

• UV svetlosna dužina: 185-254nm

• Radni vek UV lampe: ≥8,000 sati

• Vreme rada: 15-60 minuta

• Boja uređaja: bela

• Površina koju pokriva: ≤60m2

• Dimenzije: 215mm x 215 mm x 465mm

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

• Napon: 220-240V / 50Hz

• Potrošnja električne energije: 38W

• Način sterilizacije: UV + ozon

• UV svetlosna dužina: 185-254nm

• Radni vek UV lampe: ≥8,000 sati

• Vreme rada: 15-60 minuta

• Boja uređaja: bela

• Površina koju pokriva: ≤60m2

• Dimenzije: 215mm x 215 mm x 465mm

Dragi prijatelji,

Nisam epidemiolog, niti molekularni biolog. Ali potpuno mi je jasno da nakon pandemije korona virusa svet više neće biti isti. Ne želim da govorim o drastičnim posledicama po ekonomije gotovo svih država na planeti. Brine me ne samo moje zdravlje, već zdravlje svih meni dragih ljudi, ali i zdravlje svih mojih sunarodnika.

Nemam nikakvu super ideju ili moć pomoću koje bi mogao da se zaštitim od ove pošasti. Ne, ja sam samo čovek zabrinut za zdravlje, ali i materijalno stanje svih nas nakon ove katastrofe.

Zbog toga sam dosta čitao i istraživao. Naišao sam na UV germicidnu lampu, koja svojim zračenjem ubija sve viruse i bakterije.

Dragi prijatelji, UV zračenje je ono što ubija sve viruse i bakterije, te na taj način sprečava da se razbolimo. Princip je jasan, nema virusa i bakterija - nema bolesti.

Zračenje koje proizvodi ova lampa koristi se u bolnicama za sterilizaciju prostorija i medicinske opreme. Dakle, ako je nabavite i imate u kući, vaš životni prostor za samo 15, 30 ili 60 minuta biće sterilan i u njemu vi i vaši najbliži nećete imati mogućnost da se razbolite, jer u vašem domu neće biti virusa, bakterija i ostalih štetnih patogena.

Nakon što je uključite i podesite tajmer, ona vam ostavlja 30 sekundi da izadjete, a nakon povratka, potrebno je da samo provetrite svoj dom i nastavite da uživate. U vašoj kući nećete imati mogućnost da se zarazite i razbolite.

Za ovu lampu treba izdvojiti relativno malu sumu novca, u odnosu na blagodat toga da ste zdravi i da možete da radite, zarađujete, brinete o svojima, ali i da budete srećni. Da volite i budete voljeni.

Ako se nekom učini da je ova lampa skupa, neka samo sabere sumu novca za lekove, suplemente i vitamine, koju mora da odvoji za samo desetak dana da bi poboljšao svoj imunitet.

Devojka i ja tražili smo dugo način da počnemo da živimo zajedno. Ali, ona još studira, a meni plata nije baš reprezentativna. Od pokojne babe je ostao neki suterenski stan koji sam nekako uspeo da upristojim ali je veliki problem memla koja se osećala. Mojoj devojci je ovaj miris toliko smetao da nije želela da u tom prostoru započnemo zajednički život.

Bio sam duže vremena opsednut time da dodjem do načina da ovaj neprijatni miris memle izbacim iz ovog malog suterenskog stana. Inače, sve drugo sam sredio. Ma ljudi, mnogo sladak stančić. Ali memla, a Tamara neće ni da čuje. Opet ja je mnogo volim.

Zbog toga sam istraživao, pokušavajući da nadjem način kojim bi otklonio ovaj miris memle, koji se urotio protiv mog života i ljubavi.

I nađem. UV germicidna lampa emituje UV zrake i svojim zračenjem uništava sve neprijatne mirise, pa i miris memle.

Čitao sam dosta o tome na internetu. I odlučim da je kupim. Nije ni skupa, za to koliko mi je pomogla, mislim da izadje tačno sto evra, a šta je to za dobijanje stana u kome mogu konačno da započnem život sa Tamarom.

Kupim je, odnesem u stan, uključim tajmer na samo 60 minuta. Imao sam 30 sekundi da izadjem, dok ona ne počne da radi.

Otišao prošetao, vratim se za sat vremena, malo provetrio. Nisam mogao da verujem. Memla se više nije osećala. Odem kući, sutra jedva čekam da prodje radno vreme, kao na iglama sam bio, nikad da prodje dan. Sve mislim, jel moguće da sam rešio problem. Posle posla odem pravo tamo. Nema mirisa memle. Rekoh, aj da ne zeznem stvar, uključim ga opet sad na samo 30 minuta, podesim tajmer, izadjem. Vratim se, provetrim. Kako je bio petak, u subotu nisam radio, zovnem Tamaru. Rekoh, dodji da vidiš. Ušla je i kaže, stvarno se ništa ne oseća. Dolazili smo zajedno naredne nedelje nekoliko puta i kako mirisa memle uopšte nije bilo, odlučili smo da se uselimo. Počeli smo zajednički život.
Za svaki slučaj, uključm UV lampu jednom mesečno, ali od memle ni traga ni glasa, oću reći ni trunke mirisa.

Tako sam ja za malu lovu došao do stana. Tamara je trudna, još malo pa će da diplomira, Ova UV germicidna lampa ubija i viruse i bakterije, tako da, kad je uključimo imamo stan bezbedan od memle, virusa i bakterija. Inače ona uklanja i sve druge neprijatne mirise.

Njena cena je smešna u odnosu na ono što smo Tamara i ja dobili. Život je pred nama.

Zdravi smo i srećni.

Izgleda da je problem sa alergijom genetski. Moj otac imao je alergiju i neki lakši oblik astme, stalno mu je “sviralo” u plućima. On je doduše o tome stalno vodio računa i imao dobrog lekara koji je brinuo o ovoj njegovoj bolesti, tako da je to uvek bilo pod kontrolom. Njegova rođena sestra, moja tetka, medjutim, preminula je od posledica opstrukcije pluća, koju je izazvala alergija.

Proleće, neki deo leta i jeseni, za mene su ozbiljno problematični. Ali, alergiju ne izazivaju samo prirodni procesi cvetanja u prirodi, već i grinje koje u svojoj kući nikako nisam mogao da ukonim. Da znate, alergiju u kući ne izazivaju grinje već njihov izmet. Naravno uklanjanjem grinja, uklanja se i njihov izmet.

Dugu sam istraživao, pokušavajući da nadjem nešto čime bi bar očistio svoju kuću od grinja i bar tu bio bezbedan od alergije.

Naišao sam na uređaj koji emituje UV zrake - UV germicidnu lampu, koja svojim zračenjem ubija grinje i moju kuću čini bezbednom od mogućnosti da bar u njoj dobijem alergiju.

Naravno ona ubija i sve viruse i bakterije, tako da prostor u kome ona radi, zapravo prostor u kome ona emituje UV zrake čini apsolutno čistim. Možda je bolja reč sterilnim, jer u svim ozbiljnim, prestižnim medicinskim ustanovama ovakva UV germicidna lampa služi za sterilizaciju maski i ostalog medicinskog pribora i opreme.

UV zračenje je zdravlje, ono ubija grinje ali i sve viruse i bakterije. U mom slučaju je jasno, nema grinja, nema ni alergije.

U svojoj kući, uključim na samo 15, 30 ili 60 minuta i bezbedan sam. Sve je čisto i sterilno. Uključim, podesim tajmer na vremenski interval u kome želim da UV lampa radi, i taman imam vremena da odem sa Duletom na pivce u obližnji kafić. I dok mi pretresemo sve sportske teme, ona je završila. Vratim se, provetrim i uživam. Grinja dugo neće biti u mojoj kući, a kad se pojave sledi im opet UV zračenje i novo uništavanje.

Ako neko misli da je skupa, greši. Malo je to para, za zdravlje, za to da nemam alergiju, da sam zdrav. Ona će mi trajati dugo godina, a ja samo za lekove protiv alergije u jednoj godini, ostavim u apoteci više para od toga koliko košta ova UV germicidna lampa.

Nešto razmišljam, najvažnije je da budem zdrav i da mogu da radim. Kad sam zdrav sve je dobro. A opet kažem, bolje što sam kupio ovu UV germicidnu lampu, nego da stalno ostavljam pare za lekove.

Moje je bilo da vam sve ovo kažem a vi kako hoćete. Želim vam svima dobro zdravlje i svu sreću.

Nemanja Jović , Beograd

Da biste mogli da dodate iskustvo morate da se prijavite.
Prijavite se klikom na ovaj link